Har du gamle juleplatter liggende? De kan være penge værd

De fleste danskere elsker julen, og de traditioner der følger med. Mange af os pynter flittigt op i vores hus eller lejlighed med julepynt i alle afskygninger. Nogle pynter meget stilrent op, andre pynter op med hyggelig julepynt fra barndommen osv. For nogle indebærer julepynten også en masse hyggelige juleplatter, der kan stå eller hænge i hjemmet.

Men hvis du skulle ligge inde, med nogen juleplatter du ikke får brugt, kan det være du skal overveje at kigge efter mærket på dem. Juleplatter Bing og Grøndahl købes nemlig af forskellige firmaer, og mange andre mærker af juleplatter kan også sælges.

Saml på juleplatter

Hvis du ikke har lyst til at sælge dine juleplatter, enten fordi de er arvestykker, du altid hænger dem op osv., kan du samle på dem. Det kan nemlig være utrolig hyggeligt, hvis du samler på dem, og dermed får et helt julestel med forskellige hyggelige motiver. På den måde kan stellet også gå i arv til dine fremtidige børn eller børnebørn, hvis du ønsker. Derved bliver platterne en form for hyggelig personlig julepynt fyldt med minder og historier. Det er helt sikkert noget dine børn, børnebørn eller venner vil nyde at kunne se tilbage på og huske, at de har fået af dig.

Lav dine egne juleplatter

Hvis du mangler en hyggelig aktivitet at lave med familien eller vennerne henover julen, kan I give jer i kast med jeres eget julestel. I skal blot købe nogle tallerkner og krus, og noget maling der passer dertil. På den måde kan i lave et julestel der har jeres helt egne personlige præg på hver et krus og tallerken. Mal eventuelt en krus og en tallerken hver så I får hver jeres sæt, der tilsammen udgør et hyggeligt stel. Det vil med garanti være sjovt at finde frem hver eneste jul, da det vil afspejle jeres forskellige kunstneriske evner samt hvad I forbinder med julen.

Når stellet er færdigt, kan I hvert år aftale at i f.eks. mødes til en julefrokost, hvor der vil blive serveret mad på jeres personlige stel. På den måde forveksler man heller ikke nogen krus med hinanden, da alle kan kende deres fra de andre. Måske ligner de ikke juleplatter fra Bing og Grøndahl, der kan købes, men de er helt sikkert lige så hyggelige.