Hvad kendetegner en gamer computer?

Hvad er egentligt forskellen på en gamer computer og en almindelig computer, og er det nødvendigt at betale ekstra for en gamer?
Forskellen mellem de to er egentligt ikke ret stor. En gamer computer fungerer ligesom alle andre computere, og nogle gange er den eneste forskel brandingen.
Selvom de fleste computere grundlæggende er ens, så er der dog en række forskelle, mellem gamer computere og almindelige computere, som bl.a. inkluderer hardware, udseende og køling. ”almindelige computere” vil i denne artikel være alle computere, som er til privat forbrug, men ikke målrettet gaming.

Hardware

Ofte vil en gamer computer prioritere andet hardware, end en almindelig computer. Her er det specielt grafikkortet, som har en kæmpe indflydelse på gamingperformance, som bliver prioriteret højt i en gamer computer. I langt de fleste tilfælde, vil grafikkortet derfor være det dyreste stykke hardware, i en gamer computer, hvorimod dette sjældent er tilfældet i en almindelig computer. I en almindelig computer, er grafikkortet faktisk ofte sparet væk, da dette ikke er nødvendigt, hvis du ikke gamer, eller arbejder med grafisk tunge programmer. Lette grafiske programmer kræver heller ikke et grafikkort, da mange processorer kommer med ”dedikeret grafik”, som i praksis fungerer som et lille grafikkort.
Da der ikke skal bruges penge på grafikkort, kan en almindelig computer bruger pengene andetsteds. Derfor kan man, for samme beløb, få en bedre CPU, mere lagerplads, bedre skræm, eller bare generelt bedre byggekvalitet. Alle disse ting er at foretrække, hvis du ikke skal køre grafiske programmer.

 

Udseende

En gamer computer ser ikke ud på en bestemt måde, men der er allivel nogle modetendenser som gør, at de ofte er nemme at genkende. Rigtigt mange gamer computere inkluderer RGB-lys, som egentligt bare er lys i forskellige farver. Oftest vil det være i kabinettet, og de medfølgende blæsere som indeholder RGB, men der kan også være RGB i CPU-køler, RAM og grafikkort.
Udseende er jo subjektivt, og derfor er det lang fra alle, som følger denne stil. Rigtigt mange gamer computere, er også mere minimalistiske og stilrene.
Almindelige computere har meget sjældent RGB-lys, og har ofte en mere professionel og neutral stil.

 

Køling

Gaming er ekstrem krævende for en computer, hvilket betyder at hardwaren arbejder på højtryk under gaming. Som biprodukt af dette, bliver der genereret en masse varme, hvilket kræver nedkøling. Hvis hardwaren, især CPU og grafikkort, bliver for varmt, vil det nemlig skrue ned for hastigheden, for ikke at overophede. Derfor har gamer computere ofte et større fokus på køling. Dette inkluderer flere blæsere, og et kabinet med bedre ”airflow”, hvilket betyder at mere kold luft bliver suget ind, og varmt luft blæst ud. Dette resulterer i bedre køling, som i sidste ende giver en bedre ydeevne. Dette betyder også, at gamer bærbare ofte er lidt tykkere, for at bedre at kunne nedkøle under gaming.
Almindelige computer genererer mindre varme, og har derfor sjældent samme behov for køling.