Sådan begår du dig sikkert på nettet

Internettet det digitale univers, der hele tiden udvider sig. Som digital astronaut hopper du rundt på hjemmesider og stikker hver gang dit eget flag ned. Dit digitale aftryk er næsten uundgåeligt at sætte i hjemmesidernes muld. Modsat astronauter, der sendes til det ydre rum, får man som digital rumrejsende ikke nogen oplæring inden afgang. Dette univers kan alle tilgå. Men hackermeteoritter kan også beskadige dig, og derfor er det vigtigt, at lære at beskytte dig selv mod internettets farer.

Her får du en guide til, hvordan du armerer dig bedst muligt mod diverse angreb, mens du begår dig på nettet.

Værn om dine data

Dine data er uhyre dyrebare på nettet. Også selvom det kan være svært at forstå, hvorfor netop dine data kan være så spændende, så bør du sørge for at beskytte dine oplysninger til enhver tid. Du kan risikere, at dine mailoplysninger, telefonnummer eller andre private oplysninger bliver delt med en tredjepart, hvis du udleverer dine informationer til de forkerte hjemmesider. Tjek derfor hjemmesidens pålidelighed inden.

Har du brug for at effektivisere din tid på nettet, kan du også for server overvågning. Server overvågning kan foretages af professionelle. CBC er blandt de virksomheder, der kan sørge for server overvågning. vi kan overvåge din server, så du kan begå dig sikkert og hurtigt på nettet.

Lovovertrædelse på nettet

Det kan være ulovligt at dele visse oplysninger om andre. Sørg derfor ikke at dele noget uden at vide på forhånd, om der er givet tilladelse fra ophavsmanden. Selvom andre deler lignende indhold, er det ikke sikkert, at det er lovligt, hvad de gør.

Du kan henvende dig til politiet, hvis du oplever noget ubehageligt på nettet. Det er lige så vigtigt at tage loven alvorlig på nettet som i det virkelige liv. Derfor gør du altid rigtigt i at henvende dig til myndighederne.